/ Allmänt /

30/11

Sitter i garaget utanför gymmet och ska strax kliva in. Har en nocco i väskan som jag just nu tackar gudarna för då jag ska löpa intervaller idag. Tänkte strunta i dom, men blev bjuden på mat av några söta grabbar i högstadiet varav en rätt var glass. Så då vart den skeptiska inställningen till kondionsträning inte så skeptisk längre. Efter gymmet ska jag bara åka hem, laga mat och lägga mig och nörda lite Inbound Markering. Sen tänkte jag ge den där norska serien SKAM en chans efter Linns hyllning till den i Nöd och lust-podden. Blir mysigt att få vara tonåring igen.

/ Allmänt /

Man lär sig av sina misstag

Jag kände mig så dum när jag kom på vad allting handlade om. Dålig träning för mig beror sällan på brist på motivation, framför allt inte om det håller i sig mer än två dagar. För två veckor sedan bestämde jag mig för att köra en snabb-rush och tighta till mig lite, så jag plockade bort kolhydrater till middagen. Inte så smart. Jag är som många vet varken personlig tränare eller kostrådgivare. All min kunskap kommer från egen erfarenhet. Jag är kunnig, men vet fortfarande väldigt lite i det stora hela. Så jag testar ofta när jag vill ta reda på saker.

Två veckor höll jag mig till det här. Resultaten? Helt uteblivna. Jag har gjort ungefär samma resa förut med samma resultat, men trodde jag ändå fick i mig tillräckligt med kolhydrater nu för att bibehålla energin till träningen. Icke! Jag åt kolhydrater hela helgen och åkte till gymmet på söndagen och fann mitt gamla jag igen. Så himla tacksam över det och över att min kropp arbetar så markant emot mig när jag gör fel med den.

Summasummarum så kan jag alltså fastställa detta; Ska jag "tighta till" min starka kropp så är det inte kosten jag behöver förändra utan träningen. Inget socker och såna där självklara saker, såklart. Men jag ska aldrig dra ner på kolhydrater, bara lägga till effektiv förbränningsträning. TJOHO!

/ Allmänt /

Slutet av november

Såhär i slutet av min absolut värsta månad på året måste jag ändå säga att det varit en förvånansvärt bra november. Det är fortfarande den tuffaste månaden att ta sig igenom för mig, men det har gått enklare än tidigare år.

Just nu går jag dock igenom en riktig skitvecka. Jag har överflödig energi, mycket av den är negativ. Vanligtvis räddar träningen mig såna perioder men jag har en svacka där också just nu. Mina basvikter (skrev badvakter först. Skrattade) är tyngre än vanligt. Motivationen är det egentligen inget fel på, det går bara dåligt. Jag blir yr efter varje set och hittar ingen kontakt vilket gör att tillfredsställelsen jag vanligtvis känner efter träning saknas. Så varje dag går jag hem besviken, arg och ledsen vilket i sin tur tas ut på min pojkvän, mina vänner och familj.

Igår var jag hemma hos Emelie och spenderade kvällen med henne och Felicia. Skrattandes vid matbordet. GUD vad jag har saknat att umgås med mina vänner och framför allt behövde jag tanka östrogen. Det är så lätt att råka hamna i känslan av att man bara vill ha närhet från sin, i mitt fall, pojkvän när man mår dåligt. Men jag behövde verkligen få lite tjej-energi. Så en helg med firade av Moa och alla hennes vapendragare på lördag kommer bli perfekt för mig. Sova med Elin och mysa med henne under söndagen. Sen kommer min kropp ha abstinens efter mina brottararmar igen.